Potrivit docuemntaţiei ataşate de AEP la caietul de sarcini achiziţionarea unui nou soft este dictată de noile modificări lesgialtive , dar şi de reducerea numărului de euromandate alocate României de la 35, câte erau în 2007, la 33 anul acesta.
"Menţionăm că această aplicaţie(n.r. - softul din 2007) nu mai poate fi utilizată în forma actuală din cauza modificărilor legislative(schimbarea numărului de mandate, modificarea proceselor verbale, modificarea rapoartelor)", se precizaează în motivarea licitaţiei.
Cerinţa obligatorie către ofertanţi constă în prezentarea informaţiilor generale cu declararea cifrei medii de afaceri pe ultimii trei ani pentru care există exerciţiu financiar încheiat. Firmele interesate trebuie să facă dovada realizării unei cifre medii de afaceri mai mare sau egală cu 600.000 euro fără TVA.
Ofertantul mai trebuie să aibă finalizat în ultimii trei ani minimum un contract care a avut ca obiect dezvoltarea de aplicaţii software la nivel naţional, în care participarea ofertantului - participarea proprie - a fost de minimum 300.000 de euro per proiect.
Data limită pentru depunerea candidaturii este 21 aprilie, ora 10.00, iar termenul până la care implementarea programului trebuie realizată este 20 mai. Daunele solicitate în cazul neîndeplinirii serviciilor solicitate vor fi de cinci ori valoarea contractului.
Dacă pentru alegerile europarlamentare AEP are în vedere cheltuirea a 4 milioane de lei pentru softul de rigoare, la alegerile pentru Parlamentul European din 2007 sistemul informatic a costat doar 252.000 de euro, fără TVA, contractul fiind câştigat de Institutul Naţional de Statistică pentru SC Net Consulting SRL.
La ultimele alegeri parlamentare a fost utilizat un soft pus la dispoziţie de TeamNet International, membră a grupului Asesoft, la care acţionar majoritar este omul de afaceri Sebastian Ghiţă. Suma totală cheltuită pentru contractarea acestor servicii a fost de 5.822.080 lei, fără TVA.
Antena3.ro