Antena 3 CNN Politică Șeful ASF, audiat în Parlament, după falimentul Euroins. George Simion: ”Mi se pare inadmisibil”

Șeful ASF, audiat în Parlament, după falimentul Euroins. George Simion: ”Mi se pare inadmisibil”

Şeful ASF, Nicu Marcu, este audiat în Parlament, după falimentul Euroins.


aef asf audiat parlament faliment euroins george simion
Șeful ASF, audiat în Parlament, după falimentul Euroins. George Simion: ”Mi se pare inadmisibil” Sursa foto: Inquam Photos | Octav Ganea
de Andreea Ştefan    |    20 Mar 2023   •   12:57

Șeful ASF, Nicu Marcu, va da explicații pentru a spune de ce s-a ajuns la ridicarea autorizaţiei companiei Euroins şi ce soluţii sunt pentru scumpirea poliţelor RCA.

Întrebat ce întrebări îi vor pune șefului ASF, George Simion a răspuns:

”După patru falimente girate de această instituție, dacă mai vede rostul instituției și când va părăsi scaunul de președinte al ASF”, a spus Simion.

”Eu nu știu ce Guvern avem și dacă mai avem Guvern. Peste 2 milioane de păgubiți care girează în continuare această conducere politică a ASF-ului. Mi se pare inadmisibil așa ceva.

Citește și: ASF explică cum s-a ajuns la falimentul Euroins: "Nu sunt cauze economice"

Mi se pare la fel inadmisibil faptul că nu s-a semnat hotărârea de înființare a CEC Asigurări, trebuiau luate măsuri urgente, măsuri curajoase, nu blocarea instanțelor, cum a fost cazul la City Insurance, când, dacă vă uitați acum pe portalul judecătoriilor, jumătate din procese sunt legate de despăgubiri cu City Insurance.

Va fi o pondere mult mai mare la Euroins. Mult mai mulți aveau asigurări la Euroins, o cotă de piață de peste 30%, iar românii trebuie să vadă măsuri din partea acestui Guvern.

(...) La ASF s-au întâmplat salarii, nu doar 12-15 salarii de câte 10, 12-14.000 euro, dar ei nu au supravegheat și nu au intervenit asupra pieței financiare”, a mai spus George Simion pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: ASF George Simion Euroins
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close