Antena 3 CNN Politică Adriean Videanu: Ungaria ne-a cerut ajutor energetic de urgenţă şi i-l vom acorda

Adriean Videanu: Ungaria ne-a cerut ajutor energetic de urgenţă şi i-l vom acorda

Adriean Videanu: Ungaria ne-a cerut ajutor energetic de urgenţă şi i-l vom acorda
07 Ian 2009   •   23:11

România are capacitatea de a gestiona această problemă energetică, mai mult ne vom ajuta si vecinii. Ungaria a cerut un ajutor de urgenţă României pentru energie electrică, de 200 megawaţi, şi e posibil ca şi Bulgaria să ceară acelaşi lucru mâine?, a declarat telefonic ministrul Economiei, Adriean Videanu, miercuri seară, la Sinteza Zilei.
Afirmaţia vine pe fondul situaţiei de urgenţă instituite în ţara noastră tot de ministrul Adriean Videanu, din cauza crizei generate de sistarea livrării gazelor din Rusia către ţara noastră, dar şi către întregul continent european.
?România nu are o problemă cu echilibrarea sistemului energetic din punctul de vedere al energiei electrice?, a menţionat ministrul Economiei. "Nu avem niciun fel de problemă, avem chiar capacitate suplimentară şi ne putem ajuta vecinii", a subliniat Adriean Videanu.
Potrivit lui Adriean Videanu, la toate discuţiile purtate cu reprezentanţii Gazprom ?răspunsul oficial este că problema este Ucraina?.
?Avem capacitatea să ne gestionam singuri această problemă, România este şi un factor de stabilitate putând să-şi ajute vecinii din zonă?, a mai spus ministrul Adriean Videanu.

Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close