Antena 3 CNN Politică Adriana Petcu, BIOGRAFIE. Cine este ministrul propus al Apelor și Pădurilor

Adriana Petcu, BIOGRAFIE. Cine este ministrul propus al Apelor și Pădurilor

o_1b5id73bi15urctdo40si312e78.jpg
03 Ian 2017   •   16:55

 

Buzoianca Adriana Petcu va conduce Ministerul Apelor şi Pădurilor, conform anunţului făcut marţi de Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Deţine funcţia de director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, cu sediul în Buzău, funcţie care va rămâne vacantă după preluarea portofoliului. Ea a fost acuzată de ANI, în 2014, de conflict de interese, amintește Adevarul.ro.

În decembrie 2014, Adriana Petcu a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate care o găsea în conflict de interese, pe motiv că “în exerciţiul funcţiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale „Apele Române” (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului „SIGMA FOR WATER – Identificarea problemelor şi măsurilor necesare în vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa râului Călmăţui cu fluviul Dunărea”, în baza căreia persoana evaluată a fost încadrată în funcţia de project officer în cadrul proiectului. Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obţinut venituri în sumă 27.086 Lei. Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către PETCU ADRIANA a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”. (comunicat ANI).  

Adriana Petcu a contestat în justiţie decizia Agenţiei Naţionale de Integritate şi a pierdut în primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, soluţia fiind pronunţată în şedinţa publică din 24 aprilie 2015. Marţi, Liviu Dragnea a anunţat că Adriana Petcu a câştigat definitiv procesul.

Adriana Petcu este director al Direcţiei Apele Române Buzău-Ialomiţa din martie 2010, fiind susţinută la acea vreme de fostul Partid Democrat Liberal, organizaţia judeţeană Buzău. 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close