Călin Popescu Tăriceanu a ajuns în vizorul DNA, după ce Parchetul a trimis dosarul votului în cazul Şova pe masa procurorilor la DNA.
Acesta a fost declinat de Parchetul General unde s-au depus mai multe sesizări în care preşedintele Senatului este acuzat că l-ar fi scăpat pe Şova de arestare, folosindu-se de un articol neconstituţional.
În acest caz, ar putea urma audieri.
Realizatorul emisiunii "Secvenţial", Adrian Ursu, a explicat, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3, că există deja un precedent asemănător periculos.
"De data asta, eu mi-aş pune nişte întrebări în legătură cu domnul Niţu. Să nu uităm că acest dosar a ajuns la DNA prin alunecare, de la Parchetul General. În cazul acesta, avem o traversare gravă a graniţei dintre puterile statului. Nu este prima, să nu uităm că a mai existat o situaţie asemănătoare în cazul domnului Vosganian, când a fost anchetată o OUG, a fost cerută o verificare în Parlament în legătură cu votul pentru aceea OUG. Iată că acel caz, care părea scandal, se repetă. Ori a cerceta felul în care se votează, că e vorba de membrii Parlamentului, unde Constituţia arată explicit că nu se poate impune un vot, fie că este vorba de voturile cetăţenilor, cum s-a întâmplat la referendum, aşa ceva este intolerabil într-o democraţie. Fiind naiv şi crezând în instituţii şi raporturi corecte între acestea, aştept un punct de vedere la mult-prea-absentul ministru al Justiţiei", a explicat Adrian Ursu.
Adrian Ursu a explicat că astfel de demersuri nu sunt normale şi că arestarea a ajuns cerere normală pentru autorităţi.
"Sunt multe lucruri îngrijorătoare în tot acest demers. Unul dintre ele este faptul că se uzează extrem de mult şi periculos de a cere arestarea pentru orice, fără justificare şi, mai ales, fără să continui ancheta. În cazul Marko Attila, la patru luni de zile după ce a fost aprobată o cerere de arestare, nimeni, dar absolut nimeni din instituţia care ceruse arestarea, nu a mai întreprins vreun demers pentru a-l căuta pe Marko Attila."