Antena 3 CNN Politică Adrian Severin şi Marian Sârbu, tentaţi şi onoraţi de oferta lui Mitrea de a face echipă cu ei

Adrian Severin şi Marian Sârbu, tentaţi şi onoraţi de oferta lui Mitrea de a face echipă cu ei

Adrian Severin şi Marian Sârbu, tentaţi şi onoraţi de oferta lui Mitrea de a face echipă cu ei
22 Ian 2010   •   15:43

Curtaţi de Miron Mitrea ca potenţiali membri ai echipei cu care senatorul PSD ar dori să atace şefia partidului la viitorul Congres, europarlamentarul Adrian Severin şi vicepreşedintele Marian Sârbu s-au declarat onoraţi şi plăcut impresionaţi de ofertă, dar nu s-au grăbit să accepte oferta acestuia. Severin a atras atenţia că pledează pentru schimbare la nivelul actualei conduceri a PSD, şi nu pentru continuitate. Sârbu a arătat că nu s-a decis încă pentru ce post va candida, dar ar fi dispus să colaboreze cu Mitrea la conducerea PSD, dat fiind trecutul lor sindical.

"Sunt onorat atunci când cei care îşi asumă sau doresc să-şi asume răspunderea conducerii partidului mă indică a fi unul dintre cei cu care vor să colaboreze şi cu care înţeleg să lucreze", a spus Severin.
Severin a apreciat că PSD trebuie să îşi regăsească identitatea ideologică şi vigoarea politică, fiind necesară pregătirea instanţelor statutare ale PSD pentru a putea lua o decizie "adevărată" la Congres, din punctul de vedere al respectării regulilor şi al opţiunii reale a membrilor PSD.
"Nu vom mai avea un preşedinte care să fie vârful unei piramide, ci, dincolo de conducerea colectivă, cred că vom avea un preşedinte colectiv, adică mai multe personalităţi care, împreună, să facă oferta globală a ceea ce un preşedinte trebuie să fie", a adăugat Severin.
Marian Sârbu a declarat, la rândul său , că în cazul în care Mitrea va deveni preşedintele partidului, ar fi plăcut, "natural" şi "legitim" să lucreze cu el în echipă.
"Am spus-o foarte clar şi o repet: dacă domnul Mitrea ar deveni preşedintele partidului, ar fi natural, legitim, şi pentru mine şi plăcut să lucrez cu dânsul în aceeaşi echipă. Noi am venit în partid împreună, din mişcarea sindicală, aşa că nu ar fi o surpriză", a afirmat Sârbu.
Întrebat cum comentează anunţul lui Miron Mitrea privind candidatura la preşedinţia PSD, Marian Sârbu a spus: "Nu ştiu ce înseamnă asta, că domnul Diaconescu nu mai candidează?"
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close