Raportul privind ridicarea imunităţii europarlamentarului precizează că decizia de ridicare a imunităţii exclude orice restricţionare a libertăţii personale a acestuia.
După votul din plenul Parlamentului European, Adrian Severin va fi anchetat şi audiat de către procurorii DNA. Apoi, dacă aceştia vor găsi indicii că europarlamentarul nostru a săvârşit fapte de corupţie şi ar fi cerut şpagă, atunci va fi trimis în judecată.
Comisia JURI din Parlamentul European a fost sesizată, potrivit procedurilor, în legătură cu ridicarea imunităţii lui Severin, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a adresat o cerere în acest sens Parlamentului European la 5 aprilie.
Adrian Severin este implicat într-un scandal de corupţie, după ce jurnaliştii Sunday Times au făcut publică o înregistrare în care europarlamentarul român cerea bani pentru promovarea unui amendament.
Severin: Salut ridicarea imunităţii mele
Europarlamentarul român a declarat că salută ridicarea imunităţii sale, decizie care, în opinia sa, deschide calea anchetei asupra unei înscenări, scrie Mediafax.
Decizia permite "după luni de ezitări şi acuzaţii nefondate, de demagogie şi minciună" începerea anchetei "asupra unei înscenări a cărei victimă, în loc să fie apărată, a fost executată public" a continuat Adrian Severin.
Victor Ponta: Considerăm că Adrian Severin ar trebui să demisioneze din Parlamentul European
Aflat la Bruxelles, Victor Ponta a declarat că a discutat cu liderul Grupului Socialist din Parlamentul European şi toţi eurodeputaţii socialişti au anunţat că vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Severin.
Liderul social-democraţilor a declarat că este de părere că fostul membru PSD ar trebui să demisioneze şi din Parlamentul European, astfel încât următorul de pe lisă să ajungă să reprezinte România în PE.
Deşi i s-a cerut acest lucru de către Victor Ponta şi liderul Grupului Socialist, Martin Schuls, răspunsul lui Adrian Severin, în ceea ce priveşte demisia din PE, a fost negativ până în momentul de faţă.