Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Ai noştri o duc mai rău decât ai lor

Adrian Năstase: Ai noştri o duc mai rău decât ai lor

Adrian Năstase: Ai noştri o duc mai rău decât ai lor
29 Apr 2009   •   08:00

Fostul premier al României tratează problema ultimelor sondaje de opinie şi ajunge la concluzia că electoratul PSD este într-o criză mai profundă decât alegătorii partenerilor de coaliţie.
El îndeamnă pe blogul său ca PSD să se mobilizeze exemplar înainte de alegerile europarlamentare. Liderul PSD se arată ?îngrijorat de o serie de tendinţe pe care le relevă sondajele (fie că se cheamă BCS sau CCSB).
Constat, spre exemplu, că 54% dintre votanţii PSD consideră că în ţară lucrurile merg într-o direcţie greşită, în timp ce doar 35% din electoratul partenerului nostru de guvernare are o părere similară. Credinţa este însă generalizată la nivelul populaţiei. Acest lucru este dovedit şi de ultimul sondaj CCSB, care relevă ca 53% dintre români consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită. În aceste condiţii, nu pot să nu ma întreb: noi, ca partid, în ce direcţie vrem sa îndreptăm ţara??
Adrian Năstase mai observă că ?39% dintre votanţii PSD consideră ca situaţia materială a familiei lor este mai proastă decât în timpul guvernării trecute, în timp ce doar 24% din electoratul PDL înregistrează o astfel de depreciere. Altfel spus, ai noştri o duc mai rău decât ai lor.?
După ce recunoaşte că efectele crizei se resimt diferit la nivelul populaţiei, iar o parte a populaţiei este mai mulţumită de guvernare, alta mai puţin, fostul premier aprecia că ?important este dacă nu cumva printre cei nemulţumiţi nu sunt de fapt şi votanţii PSD?.

El crede, bazându-se pe rezultatele sondajelor de opinie, că electoratul PSD ?nu simte încă suficient prezenţa partidului la guvernare. Or, in conditiile in care ne-am propus obiective electorale importante în acest an, cred că ar trebui să avem mai mare grijă de propriul nostru electorat. Altfel riscăm să-l pierdem. Inclusiv la alegerile din iunie?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close