Antena 3 CNN Politică Acuzaţii din interior. Octav Cozmâncă s-a autosuspendat din PSD

Acuzaţii din interior. Octav Cozmâncă s-a autosuspendat din PSD

Acuzaţii din interior. Octav Cozmâncă s-a autosuspendat din PSD
20 Sep 2009   •   13:51

Octav Cozmâncă, un nume greu în PSD, anunţă că se autosuspendă din partid. Într-o scrisoare deschisă, Cozmâncă aduce conducerii PSD mai multe acuze. El spune că partidul nu are un lider autentic şi este condus de diverse grupuri de interese, clanuri sau găşti, care hotărăsc soarta partidului. Numele fostului lider PSD a fost vehiculat ca fiind viitorul coordonator al campaniei electorale a lui Sorin Oprescu, dacă acesta va candida la preşedinţia Românei.

"Decizia mea de autosuspendare din PSD este motivată şi temeinică. Nu părăsesc partidul şi membrii săi adevăraţi, dar nu am nimic în comun cu indivizi care au trădat, care au privatizat partidul, care sunt avizi de putere, care sunt aventurieri politici şi care sacrifică PSD pentru satisfacerea intereselor personale, dar şi ale celor apropiaţi: soţii, soţi, copii, soacre, amante, interlopi, mafioţi etc", scrie Cozmâncă, citat de Mediafax.

În scrisoare adresată electoratului PSD, Cozmâncă reclamă: "Explicaţiile date de unii lideri ai PSD, legate de apărarea interesului naţional şi aşa-zisa stabilitate politică, sunt simple justificări, adevărata motivare fiind dorinţa unor indivizi de a parveni în funcţii de demnitari." ... "Unii lideri ai PSD au acţionat în nume personal sau a unor grupuri pentru a-şi instala familiile şi clientela politică în diverse funcţii."

Fostul social-democrat susţine că după alianţa cu PD-L, PSD nu mai este un partid de stânga. Unii lideri actuali ai PSD, de la centru şi judeţe, au comportament de dreapta.

Acuzaţii grave sunt aduse şi preşedintelui PSD Mircea Geoană, pe care Octav Cozmâncă îl consideră reponsabil pentru situaţia în care a ajuns PSD> "Actualul lider al PSD a jucat la doua capete. (...) Respectul acestui aşa-zis lider a fost zero faţă de partid, faţă de colegii săi adevăraţi, inclusiv faţă de fondatorul partidului." "Nu accept, decizia abuzivă, adoptată de conducerea PSD, de liderul său, de a îndepărta din funcţii de conducere, inclusiv excluderea din partid a unor lideri importanţi din: Bistriţa-Năsăud, Alba, Botoşani, Timiş, Hunedoara ş.a.", a adăugat Cozmâncă.

Octav Cozmâncă susţine că adoptarea unor asemenea măsuri, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, este "sinucidere politică".

Liderul fondator al PSD susţine că, în aceste condiţii, nu mai poate rămâne în partid.

Primele reacţii ale social-democraţilor la scrisoarea lui Octav Cosmâncă au fost destul de reţinute. Preşedintele Partidului, Mircea Geoană, este de părere că "Este libertate de expresie în România. Păcat că trebuie să treacă cinci ani de zile ca să poţi să spui aşa ceva. Ar fi fost mai firesc să vină şi să spună în interiorul partidului dar, dacă doreşte să spună din exteriorul partidului, fiecare este liber să facă ce doreşte în această ţară",

Liviu Dragnea, vicepreşedinte PSD, regretă ieşirea din partid a lui Octav Cozmâncă, dar aminteşte că "PSD are un lider, îl ştiţi, lider în care noi credem foarte mult?. El crede că decizia ar fi putut fi influenţată de oportunitatea unui "nou job în echipa lui Sorin Oprescu".

Numele fostului lider PSD este vehiculat ca fiind viitorul coordonator al campaniei electorale a lui Sorin Oprescu, în cazul în care actualul primar la Capitalei va candida la preşedinţia Românei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close