Deputatul Monica Iacob Ridzi, care a demisionat recent din PDL şi spunea că va merge la PNL, s-a înscris luni în PPDD Hunedoara, ea urmând să candideze din partea acestui partid la alegerile parlamentare.
"În cursul zilei de luni vom oficializa toate actele, inclusiv listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare. Monica Iacob-Ridzi va candida din partea PPDD în Colegiul 5 Petroşani-Petrila-Aninoasa, unde suntem siguri că va câştiga un nou mandat, cu peste 50% din voturi", a declarat preşedintele PP-DD Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu, potrivit
Mediafax.
Pe 5 octombrie, surse politice declarau că Monica Ridzi, care a demisionat recent din PDL, negociază o candidatură la alegerile parlamentare din partea PPDD, în acelaşi colegiu în care a candidat şi la scrutinul precedent, care include şi oraşul Petroşani, unde primar este soţul său.
De asemenea, surse apropiate lui Ridzi afirmau că aceasta ar fi avut discuţii şi cu reprezentanţi ai PSD şi ai PNL.
Pe 6 octombrie, Dan Diaconescu declara că nu ştie despre vreo candidatură a Monicăi Iacob Ridzi din partea PPDD şi că, din ceea ce cunoaşte, aceasta ar vrea să participe la alegerile parlamentare sub sigla USL.
Pe 19 septembrie, Monica Iacob Ridzi şi-a anunţat demisia din PDL, afirmând că acesta a devenit "un partid al dublei măsuri".
Ulterior, ea a activat ca deputat independent în Colegiul 5 Petroşani-Petrila-Aninoasa.
În aceeaşi zi, preşedintele PDL, Vasile Blaga, declara că Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului, deoarece este trimisă în judecată şi nu mai respectă astfel criteriile Comisiei de etică ale alianţei de centru-dreapta.
Fostul ministru al Sportului, Monica Ridzi, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului.
Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.