Antena 3 CNN Politică A început dezbaterea moţiunii de cenzură (VIDEO)

A început dezbaterea moţiunii de cenzură (VIDEO)

A început dezbaterea moţiunii de cenzură  (VIDEO)
15 Iun 2010   •   11:22

Guvernul Boc se află marţi din nou în faţa Parlamentului. Moţiunea depusă de PSD, ?Opriţi genocidul social!? va fi dezbătută şi votată de camerele reunite, în timp ce, afară, mii de oameni protestează faţă de măsurile pentru care cabinetul Boc şi-a angajat răspunderea.

10.30 Şedinţa era programată să înceapă la ora 10.00, însă a debutat cu o întârziere de aproximativ jumătate de oră. Premierul Boc şi miniştrii au ajuns la Parlament.

10.31După aprobarea ordinii de zi, deputatul PSD Marian Săniuţă a citit în faţa plenului o strofă din poezia ?Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie? de Mihai Eminescu şi a făcut un apel la colegii parlamentari să îşi aducă aminte datoria lor.



10.37 Preşedintele Senatului a supus votului timpii de antenă alocaţi fiecărei părţi. Stfel, Guvernul beneficiază de 60 de minute în care îşi poate expune argumentele în favoarea legii pentru care şi-a angajat răspunderea. Grupul Parlamentar al PDL va beneficia de 56 minute pentru dezbateri, în timp ce PSD+PC va avea 54 de minute, PNL 31 de minute, UDMR 10 minute, Grupul Independenţilor 10 minute, minorităţile 6 minute, în timp ce parlamentarii independenţi neafiliaţi la vreun grup parlamentar vor avea 3 minute pentru dezbateri.

10.38Senatorul PSD, Dan Şova a citit din nou în plen textul moţiunii ?Opriţi genocidul social!?. Preşedintele Senatului a propus ca textul moţiunii să fie inclus în stenograma şedinţei.

Citeşte şi Guvernul Boc faţă cu moţiunea

Vom reveni cu amănunte.

×
Subiecte în articol: moţiune cenzură guvern
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close