Antena 3 CNN Politică 70% dintre români sunt contra demiterii

70% dintre români sunt contra demiterii

70% dintre români sunt contra demiterii
14 Mai 2007   •   09:05

La referendumul din 19 mai peste 80% din alegători s-ar putea prezenta la urne. Aşa arată un sondaj CURS realizat pentru Antena 1. Acelaşi studiu arată că majoritatea ar vota împotriva demiterii lui Traian Băsescu. La întrebarea ?Sunteţi sau nu de acord cu demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu??, 70% din cei care au declarat că vor merge la referendum vor vota împotriva demiterii actualului preşedinte suspendat. 23% vor vota pentru demitere. Doar 7% s-au declarat indecişi.

Rugaţi să aprecieze pe o scală de la 0 la 10 (în care 0 înseamnă ?sigur nu voi merge să votez", iar 10 ?voi merge sigur sa votez"), cât de siguri sunt că vor merge sa voteze la referendumul din 19 mai, 66% dintre români au spus că sunt siguri că vor merge la urne în timp ce alţi 15% se declară destul de siguri că vor fi prezenţi la vot.

Sondajul a fost realizat de CURS - CCSB în perioada 7-11 mai pe un eşantion naţional de tip probabilistic de 1001 persoane cu drept de vot. Marja de eroare a sondajului este +/- 3%. Sondajul a fost realizat la comanda Antenei 1 in cadrul programului Exit Poll pentru Referendumul din 19 mai 2007 care va fi difuzat imediat după închiderea urnelor.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close