Antena 3 CNN Politică 100 de minute: Mircea Diaconu, despre candidatura ca independent la europarlamentare

100 de minute: Mircea Diaconu, despre candidatura ca independent la europarlamentare

100 de minute: Mircea Diaconu, despre candidatura ca independent la europarlamentare
19 Mar 2014   •   18:35

Fostul vicepreşedinte al PNL Mircea Diaconu a declarat, în ediţia de miercuri a emisiunii "100 de minute", că plecarea din PNL este una de ordin tactic, necesară pentru a-şi putea depune candidatura la europarlamentare, ca independent.

Diaconu a arătat că, pentru a se putea apăra, trebuie să adune 100.000 de semnături, în cinci zile, ca să obţină statutul de candidat independent şi să poată fi judecat în procedură de urgenţă, să îşi caute dreptatea în raport cu sistemul.

"Problema mea nu este să ajung eu la Parlamentul European. Există o hotărâre de stare de incompatibilitate în care eu m-am aflat la un moment da. Aceasta are nişte urmări de tip administrativ, adică restricţia de 3 ani de zile de la o funcţie de demnitate publică, virgulă, scrie în lege, cu excepţia celor eligibile. Despre asta este vorba. E vorba de dreptul meu de a candida, de a alege şi de a fi ales în ţara mea. Este un drept constituţional. (...) Acest drept nu mi se se poate lua niciodată. Acest lucru se discută în procedură de urgenţă. În această mecanică a alegerilor vreau să ajung. E singura ocazie", a declarat Mircea Diaconu la Antena 3.

Mircea Diaconu a arătat că demisia sa vine ca urmare a faptului că PNL nu poate să îşi asume o problemă care nu este a PNL, ci a lui (referindu-se la verdictul ANI - n.r.).

Decizia lui Mircea Diaconu de a candida independent vine la o zi după ce conducerea PNL a decis să-l retragă de pe lista pentru europarlamentare, din cauza stării de incompatibilitate sesizată de ANI.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close