Antena 3 CNN Opinii Premierul Boogle

Premierul Boogle

Premierul Boogle
17 Mar 2010   •   11:43

Orice zi în plus cu Boc la Palatul Victoria e o zi pierdută pentru România. Am avut tot felul de premeri până acum, mai buni sau mai slabi, dar prestaţia lui Emil Boc contrazice flagrant însăşi ideea de guvernare.

Imaginaţi-vă că-l ascultaţi pe Boc fără să ştiţi nimic despre România, doar că el e cel care conduce guvernul acestei ţări. Am făcut acest exerciţiu şi senzaţia pe care ţi-o dă ascultându-l e că în România duduie totul, că e un vast şantier în care se construieşte în draci şi că pe feţele românilor îţi poţi citi deja viitorul luminos.

În discursul lui Boc găseşti toate ingredientele esenţiale ale propagandei de tip PCR. Iată doar câteva fragmente din vorbăraia de o oră şi ceva a premierului, de ieri, din Parlamentul României:

?Guvernul trebuie să aibă grijă de cei care sunt cei mai vulnerabili, dar şi să luăm măsuri pentru modernizarea şi ieşirea din criză. Protecţia socială şi modernizarea pot părea în contradicţie, dar nu sunt, cu condiţia să fim cu toţii mai cumpătaţi.... Fiecare loc de muncă nou creat e un avantaj pentru fiecare familie, pentru noi ca stat şi pregăteşte ieşirea din recesiune... Guvernul va continua şi va extinde măsurile de sprijinire a locului de muncă şi a mediului de afaceri.... Suntem pe drumul cel bun, chiar dacă impactul unor măsuri în viaţa românilor va apărea mai târziu?.

Deci guvernul trebuie să aibă grijă de reformă şi modernizarea trebuie să continue, locurile de muncă sunt un avantaj, guvernul va continua şi va extinde, suntem pe drumul cel bun. Iată nimicul în stare pură, vorbe pe care, dacă umbli un pic prin arhivele ultimilor 20 de ani, le vei regăsi cu siguranţă în aproape toate discursurile politice. Dar nu trebuie să faceţi nici măcar acest efort. Daţi pe Google cuvântul Boc şi aveţi arhiva de vorbe goale ale întregii perioade de la revoluţie încoace. Boc e cel mai bun motor de căutare a nimicului din discursurile politicienilor de la noi. E un fel de Boogle.

Raul Zan

×
Subiecte în articol: Emil Boc Raul Zan
Citește mai multe din Opinii
» Vezi toate știrile din Opinii
Cele mai noi știri
Parteneri
x close