Antena 3 CNN Meteo Weekend cu două anotimpuri, în România | Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile

Weekend cu două anotimpuri, în România | Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile

Un weekend cu două anotimpuri. Sâmbătă, în aproape toată ţara, vremea va fi frumoasă şi caldă. Temperaturile vor scădea însă brusc duminică.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   13:32

Vreme schimbătoare de la o zi la alta. Astăzi (sâmbătă, 11.05.2024 - n.red.) avem temperaturi uşor mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă.

Vorbim de maxime de la 18-19 până la 25-26 de grade Celsius, dar majoritatea valorilor se vor situa peste 20 de grade, a arătat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

"Duminică, temperaturile vor scădea în toate regiunile, astfel încât vremea va deveni chiar răcoroasă. Toate acestea sub influența unui front atmosferic rece care va traversa teritoriul țării noastre și va aduce mâine, pe lângă scăderea valorilor termice, și fenomene specifice instabilității atmosferice. Acestea vor fi mai frecvente și mai intense, probabil, în zona Olteniei, dar se vor manifesta și în celelalte regiuni, poate pe arii mai restrânse în partea de nord și de nord-est a teritoriului", a mai spus meteorologul ANM.

Şi temperaturile minime vor fi în scădere, astfel încât în următoarele nopți vom înregistra temperaturi ușor negative în depresiunile din estul Transilvaniei. 

De altfel, în săptămâna care urmează temperaturile vor varia foarte puțin de la o zi la cealaltă. Se vor situa în general sub cele normale pentru această perioadă, cu valori de la 13-14° în depresiunile din estul Transilvaniei și în zona litoralului, până la cel mult 22-23-24° cu mici variații în regiunile vestice.

Vremea se răceşte şi în Bucureşti

Dacă astăzi temperatura va fi ridicată, 23-24°, în condițiile în care vorbim de o vreme frumoasă, de mâine se va strica vremea şi în Capitală. Se va răci, cel mult 17-18°, vor apărea ploile mai ales după-amiaza și noaptea, foarte probabil să devină și moderate cantitativ.

Şi săptămâna viitoare vom avea în Capitală o temperatură ușor sub normalul perioadei. Nu va varia prea mult în jurul valorii de 18° și mai apar și ploi din când în când, a precizat Alina Şerban.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Haos pe Aeroportul Otopeni: Sunt întârzieri la mai multe curse
x close