Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical în România. Temperaturile scad și vin ploile. ANM a emis cod portocaliu de vreme rea

Vremea se schimbă radical în România. Temperaturile scad și vin ploile. ANM a emis cod portocaliu de vreme rea

ANM
Temperaturile scad și vin ploile în România. Sursă foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    02 Iul 2024   •   10:12

Vremea se schimbă radical în toată țara. Va ploua puternic în majoritatea zonelor, iar temperaturile vor scădea cu până la 10 grade. 

Cod portocaliu de vreme rea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând de astăzi, ora 10, până mâine, la aceeași oră, în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70...90 km/h, descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp (1...3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50...70 l/mp.

Cod galben de ploi și vijelii

În același interval, în Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, Maramureș, Muntenia și Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte  de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Miercuri (3 iulie) manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.

×
Subiecte în articol: cod galben cod portocaliu ploi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Femeia acuzată că a mușcat un copil pe o plajă din Năvodari se apără
x close