Antena 3 CNN Meteo Vreme la extreme în România: Cod galben de ploi, vijelii și grindină în 16 județe. Bucureștiul și alte 5 județe se topesc

Vreme la extreme în România: Cod galben de ploi, vijelii și grindină în 16 județe. Bucureștiul și alte 5 județe se topesc

fulgere furtuna canicula getty
ANM a emis cod galben de ploi și vijelii, dar și de caniculă | Sursă colaj foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    09 Aug 2024   •   10:00

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o avertizare meteo cod galben ploi torențiale, vijelii și grindină, valabil pentru 16 județe ale țării. Tot astăzi intră în vigoare și codul galben de caniculă, care vizează Bucureștiul și alte 5 județe.

Avertizarea meteo cod galben de ploi, vijelii și grindină este valabilă în intervalul 9 august, ora 12 – 9 august, ora 21.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, cu rafale de 60...70 km/h și pe arii restrânse grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în zona montană şi în nordul Moldovei.

Cod galben de caniculă în București și alte 5 județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi o avertizare meteo cod galben de caniculă, care vizează Bucureștiul și alte 5 județe ale țării.

Avertizarea meteo cod galben este valabilă pe tot parcursul zilei de 9 august.

În cursul zilei de vineri, în sudul Olteniei și sud-vestul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade.

Vineri vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în special în zonele de munte.

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close