Antena 3 CNN Meteo Vin furtunile peste România. Șefa ANM: Vor fi rafale care pot depăși 80 km/h

Vin furtunile peste România. Șefa ANM: Vor fi rafale care pot depăși 80 km/h

ploaie umbrela getty images
Ultima zi cu temperaturi de vară. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    04 Oct 2024   •   15:34

Astăzi este ultima zi cu temperaturi de vară. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN care sunt zonele care vor fi afectate de furtuni zilele următoare. 

”În această dimineață au fost emise patru mesaje meteorologice, o informare meteorologică ce va fi valabilă până luni seara, la ora 21:00, pentru că la acest sfârșit de săptămână și chiar debutul săptămânii următoare vom vorbi de ploi în majoritatea regiunilor, astfel încât cantitățile de apă să se situeze între 20-30l/mp, pe arii restrânse peste 40-50 l/mp, dar și intensificări ale vântului cu viteze de 40-50km/h în general.

De altfel, din punctul de vedere al primului cod galben pentru zona Banatului, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, un cod galben până în această seară, la ora 21:00, cu viteze tetreste la rafală care pot depăși 70-80km/h”, spune Elena Mateescu.

„Celelalte două mesaje vizează în special cantitățile de precipitații, averse însemnate cantitativ, la început în sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei, dar și în partea de vest și sud-vest a Transilvaniei, după care jumătatea estică a țării, averse care vor cumula 20-30l/mp, izolat peste 40-50l/mp.

Din punct de vedere termic, astăzi va fi foarte cald, 20 de grade, posibil până la 29, chiar 30 de grade în sud.  La această oră deja sunt deja 26 de grade la Călărași și Fetești, în partea de sud-est a țării, sâmbătă un ecart între 16...18 grade în regiunile intracarpatice, în timp ce în sud-est vor mai fi posibile valori de 28...29 de grade, dar duminică și luni o vreme rece, cu maxime doar între 10 până la 21-22”, a mai explicat Elena Mateescu, directorul ANM în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea Elena Mateescu
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close