Antena 3 CNN Meteo Valul de căldură se intensifică. Aproape toată țara, sub cod portocaliu și cod galben de caniculă

Valul de căldură se intensifică. Aproape toată țara, sub cod portocaliu și cod galben de caniculă

Valul de căldură se intensifică. Aproape toată țara, sub cod portocaliu și cod galben de caniculă
Cod portocaliu și cod galben de caniculă în România. Sursă foto: ANM
de Laura Dinu    |    20 Iun 2024   •   10:00

Update 10:00. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo cod galben și cod portocaliu

Potrivit codului portocaliu, astăzi, valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cod galben în jumătate de țară

Valul de căldură va persista în Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și pe arii restrânse va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Știrea inițială

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări meteo de caniculă, valabile astăzi, în aproape toață țara. 

Potrivit avertizării cod galben, valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Valul de căldură se intensifică

Meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu de caniculă. Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

×
Subiecte în articol: canicula cod portocaliu cod galben
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Armata lui Kim Jong Un a fost la un pas să îşi distrugă capitala
x close