Aşadar, după ce am scăpăm de ciclonul polar, iar codul galben de ninsori şi viscol a expirat, vremea s-ar putea încălzi treptat, arată prognoza meteo pentru săptămâna 30 ianuarie-5 februarie 2023.
"Au fost evenimente neplăcute, deși ne-am dorit foarte tare să vedem și noi ninsoare, să vedem strat de zăpadă, acesta, din păcate, a venit și cu ceva probleme.
Din acest punct de vedere, putem spune că veștile sunt bune, pentru că aria precipitațiilor va fi mult în restrângere și în diminuare, pe parcursul zilei de astăzi.
Vom mai avea ninsori slăbuțe în partea de sud și de sud-est a teritoriului, fără probleme, în rest aproape deloc.
Citeşte şi: Când se retrage ciclonul polar din România. Alina Şerban, prognoza meteo ANM pentru perioada următoare
Alina Şerban, ANM: "Temperaturile vor crește începând de marți"
Iar în zilele următoare dacă privim la regimul precipitațiilor, acestea vor apărea în mod deosebit în regiunile intracarpatice, pe arii mai restrânse în celelalte regiuni.
Vor fi la începutul săptămânii sub formă de ninsoare, pentru că după aceea se vor transforma treptat și vor fi amestecate - ninsoare și apoi ploaie, lapoviță. Mai mult, în zonele montane va rămâne doar ninsoare.
Temperaturile vor crește începând de marți chiar. Ar putea fi o veste bună, dar vorbim acum de temperaturile maxime, temperaturile diurne. Astăzi și mâine, acestea se vor situa undeva în jurul unui normal al perioadei, acest lucru însemnând la -3 spre -2 grade prin depresiunile din estul Transilvaniei.
Astfel de valori este foarte probabil să mai avem și astăzi, și mâine prin Moldova, prin zona continentală a Dobrogei, până la cel mult 3-4 grade în vestul și sud-vestul teritoriului.
De marți, ne așteptăm să avem temperaturi maxime ce vor atinge 7-9 grade în mod deosebit în jumătatea de sud a teritoriului.
Până marți, nopțile rămân reci, cu temperaturi negative mai ales la noapte. Vor fi temperaturi negative cam în toată țara.
Alina Şerban, prognoza meteo ANM pentru Bucureşti
Ger am avut și în această dimineață, însă numai în depresiunile din estul Transilvaniei, la noapte vom avea temperaturi minime ce vor coborî spre -11 sau -12 grade dar tot în estul
Transilvaniei, probabil în jurul a -10 grade prin Moldova, și acestea sunt valori de ger.
În restul teritoriului, temperaturi negative, dar undeva între -8 și -2 grade, cel mai rece în jumătatea estică, cel mai cald în vestul țării.
După aceea, temperaturile minime vor crește ușor, dar vor rămâne în mare parte negative în toate regiunile, așa că, deși raportate la perioada la care ne aflăm, vor fi normale, senzația va fi de rece, mai ales dimineața și foarte probabil să înghețe în multe zone din țară, chiar dacă ziua va fi mai cald decât normal.
În București, vom mai avea precipitații și astăzi, dar foarte slabe cantitativ, din când în când. Vor fi ușor amestecate, ceva fulguieli în prima parte, apoi foarte probabil să apară burniță.
Vântul nu mai pune probleme nici în Capitală, nici în partea de est a teritoriului, el va fi în diminuare, mult în diminuare pe parcursul zilei", a spus meteorologul Alina Şerban, duminică, la Antena 3 CNN.