Antena 3 CNN Meteo Unde plouă cu 50 de litri pe metru pătrat. Meteorologii au nou Cod Galben de ploi, valabil până luni. Vremea se răcește în București

Unde plouă cu 50 de litri pe metru pătrat. Meteorologii au nou Cod Galben de ploi, valabil până luni. Vremea se răcește în București

umbrel? ploaie
Meteorologii au emis un nou Cod Galben de ploi, valabil până luni. Sursă foto: Getty Images
de A.I.    |    06 Oct 2024   •   10:18

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare de cod galben valabilă până luni dimineața, după ce, sâmbătă, au semnalat ploi în toată țara și au emis un cod galben pentru jumătate din teritoriu.

Noua avertizare este în vigoare duminică, de la ora 10 dimineața, până luni, la ora 8.

În intervalul menționat, în Dobrogea, nordul și nord-estul Munteniei, vestul, centrul şi sudul Moldovei şi sud-estul extrem al Transilvaniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial.

Acestea vor fi în mod izolat însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cantitățile de apă vor fi, local, de 20 - 30 de litri / metrul pătrat și, izolat, de peste 35 - 40 de litri / metrul pătrat.

Județele afectate sunt: Galaţi, Vrancea, Vaslui, Bacău, Buzău, Brăila Constanța, Tulcea, şi parţial, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Covasna şi Neamț. 

"În noaptea de duminică spre luni precipitațiile se vor înregistra cu precădere în partea de est a țării.

De duminică și luni, scăderea regimului de temperaturi va fi de interes în întreaga țară, cu cel mult 10 până la 21 de grade Celsius.

Însă de la mijlocul săptămânii viitoare, mai precis de miercuri, vom atinge, din nou, pragul unei zile de vară, pentru că maximele se vor situa între 10 și 26 - 27 de grade Celsius către finalul săptămânii", a precizat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

Vremea se răcește în București

Vremea se va răci în București, duminică, și trecător va ploua slab, conform prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie, ANM.

Astfel, în intervalul 6 octombrie, ora 10:00 - 7 octombrie, ora 08:00, temperaturile vor scădea în Capitală față de ziua precedentă iar cerul va avea înnorări, şi, trecător va ploua slab.

Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10-12 grade.

×
Subiecte în articol: cod galben ploi alerta ANM Elena Mateescu
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close