Antena 3 CNN Actualitate Şeful ANM, explicaţii în Parlament cu privire la prognozele pe termen lung care nu s-au adeverit

Şeful ANM, explicaţii în Parlament cu privire la prognozele pe termen lung care nu s-au adeverit

Şeful ANM, explicaţii în Parlament cu privire la prognozele pe termen lung care nu s-au adeverit
01 Feb 2010   •   15:12


Neconcordanţa dintre prognozele pe termen lung, emise anul trecut de meteorologi şi realitatea din... termometre l-a adus pe directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie la Parlament, unde a dat explicaţii. Meteorologii spuneau că vom avea o iarnă blândă, în fapt, temperaturile au ajuns până la minus 30 de grade. Ion Sandu ia în calcul posibilitea de a nu mai da publicităţii prognozele pe termen lung.

Şeful Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a precizat că prognozele sunt realizate de Centrul Meteorologic din Anglia, pentru tot globul. Astfel încât totul este o medie. Cele -20 de grade din Europa şi cele 30 cu plus din Africa, de exemplu, pot arăta într-adevăr temperaturi de plus 10-15 grade pentru această iarnă.

Directorul ANM ia în calcul posibilitatea ca prognozele pe termen lung să nu mai fie prezentate public, ci doar postate pe site-ul instituţiei. În felul acesta s-ar evita situaţia din acest an, când iarna a fost una grea, nicidecum uşoară, aşa cum a fost anunţată în toamnă.

În ceea ce priveşte prognozele date pe cel mult 10 zile de ANM, acestea au grad de exactitate foarte ridicat.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo Ion Sandu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close