Antena 3 CNN Meteo Răcire puternică a vremii în România. Temperaturile scad până la 20 de grade

Răcire puternică a vremii în România. Temperaturile scad până la 20 de grade

vremea ploi getty images
Vremea se răcește în România, de la o zi la alta. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    24 Iul 2024   •   09:10

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, anunță o scădere semnificativă a temperaturilor în România. 

„Vorbim, mai ales de joi, de o scădere a regimului de temperaturi, astfel încât în anumite zone, mai ales în regiunile nordice, temperaturile să caracterizeze o vreme ușor sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar. Regimul de temperaturi la nivelul maximelor fiind cuprins în general între 20 și până la cel mult 28-29 de grade Celsius, cele mai ridicate valori în partea de sud-vest și sud a țării.

Își vor face apariția și fenomenele meteorologice specifice condițiilor de instabilitate atmosferică accentuată. De miercuri vorbim de instabilitate în special în Muntenia, în Crișana, în Maramureș, în Banat, Transilvania, Oltenia, dar și local în Dobrogea, astfel încât cea mai mare parte a țării să fie caracterizată de fenomene meteorologice extreme.

Cantități de apă în timpul averselor de 15-25 de litri pe m2, izolat peste 30-40 de litri pe mp. Nu în ultimul rând, intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50-70 km/h.

Joi și vineri, cele mai răcoroase zile din această săptămână, iar ceea ce urmează în weekend, din nou valori de temperaturi în creștere și este posibil ca până la finalul lunii iulie să vorbim din nou de valori de 34-35 de grade, mai ales în partea de vest, sud-vest și sud a țării”, a transmis Elena Mateescu la România TV. 

”De miercuri vremea va fi instabilă, se va răcori chiar și în partea de sud-est a țării, astfel încât temperaturile la nivelul întregii țări să se situeze între 22 și 28, cel mult 29 de grade. În Capitală va fi o maximă în jurul a 27 de grade.

Vorbim și de fenomene de instabilitate în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale însoțite de intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, cu căderi de grindină și cantități de apă care pot depăși 25-35 de litri pe metru pătrat”, a mai explicat meteorologul.

Cum va fi vremea în august

„Luna august, la acest moment, va fi în continuare caracterizată ca și primele două luni din vara 2024 de alternanțe în care zilele călduroase să fie prezente, caracterizate de valori de peste 35 de grade Celsius, așa cum se întâmplă iată și în această săptămână, de perioade în care valorile de temperaturi să fie sub normele specifice date din calendar și să mai avem, totuși, intervale cu ploaie”, a mai spus directorul ANM.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo ANM Elena Mateescu
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close