Antena 3 CNN Meteo Codul portocaliu de ninsori a fost prelungit! Vreme deosebit de rece zilele următoare

Codul portocaliu de ninsori a fost prelungit! Vreme deosebit de rece zilele următoare

Atenționările cod portocaliu și cod galben de ninsori au fost prelungite. ANM anunță frig și strat de zăpadă.

lapovita ninsori ploi
Codul portocaliu de ninsori a fost prelungit! Vreme deosebit de rece zilele următoare Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    05 Apr 2023   •   10:20

În acest moment, o informare meteorologică este în vigoare în țara noastră de vreme deosibit de rece, predominant ninsori și intensificări ale vântului.  

Astfel, până sâmbătă, 8 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale. 

În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte. 

Cod galben de vânt

O atenționare meteorologică cod galben a fost emisă și pentru ziua de 5 aprilie, între orele 05:00 și 23:00. 

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h. 

Citește și: Ninsorile se extind! Meteorologii anunță strat consistent de zăpadă, vreme deosebit de rece și viscol puternic

Cod galben de ninsori

O altă atenționată cod galben de ninsori și strat de zăpadă a intrat în vigoare astăzi, 5 aprilie, până mâine, 6 aprilie, ora 14:00.  

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20...25 l/mp. 

Cod portocaliu de ninsori abundente

Atenționarea cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă va rămâne în vigoare, de asemenea, până joi, ora 14:00. 

În județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp. 

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close