Antena 3 CNN Meteo Praful saharian ajunge din nou deasupra României. Ce zone vor fi afectate, inclusiv de caniculă, vijelii şi grindină

Praful saharian ajunge din nou deasupra României. Ce zone vor fi afectate, inclusiv de caniculă, vijelii şi grindină

Praful saharian ajunge din nou deasupra României. Ce zone vor fi afectate, inclusiv de caniculă, vijelii şi grindină
ANM a emis mai multe coduri galbene de vijelii și caniculă, valabile până mâine. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2024   •   18:16

România este împărțită între caniculă, vijelii și grindină. ANM a emis mai multe coduri galbene de vijelii și caniculă, valabile până mâine. De asemenea o masă de aer încărcată cu particule de praf saharian va ajunge în această seară deasupra României. În primă fază, depunerile de praf vor fi observate în jumătatea de vest a ţării, în special în zonele în care va ploua.

În plus, țara noastră va fi acoperită de un nou strat de praf saharian în următoarele două zile. Florinela Georgescu director de prognoza ANM, a explicat la Antena 3 CNN, cum va evolua vremea în perioada următoare.

"O vreme în continuare caldă. Cele mai ridicate temperaturi le așteptăm în partea de sud a Olteniei și Munteniei, iar mâine și în Banat, temperaturi care din nou să ajungă după-amiază la 34°C- 36°C. În același timp, și instabilitatea atmosferică se manifestă mai ales în regiunile vestice averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină, un aspect al vremii iarăși de actualitate pentru astăzi și mâine.

Este posibil ca poimâine, deci joi și mai ales vineri să înregistrăm o scurtă perioadă cu temperaturi ceva mai coborâte, dar weekend-ul și prima parte a săptămânii viitoare pot aduce un nou val de căldură care să se manifeste de această dată mai ales în partea de sud și de est a țării.

Din punct de vedere al prafului saharian, el este deasupra țării noastre și va fi simțit sau îi vom vedea efectele în zonele în care va ploua din partea de vest a teritoriului", a spus Florinela Georgescu, la Antena 3 CNN. 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Impozitul de 70% pe veniturile care nu au fost identificate a intrat în vigoare
x close