Antena 3 CNN Meteo Cum va fi vremea până la jumătatea lunii iulie

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii iulie

canicula getty images
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii iulie
de Milena Niță    |    14 Iun 2024   •   08:31

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, după furtuna de noaptea trecută, vor fi temperaturi ridicate în următoarele patru săptămâni, în special în sudul țării. 

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, mai anunță meteorologii.

Prognoza meteo ANM pentru perioada 17 iunie-15 iulie

În săptămâna 17 – 24 iunie, valorile temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. 

Ploile vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 24 iunie – 1 iulie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. 

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna 1-8 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest temperaturile vor fi apropiate de cele normale. 

Ploile vor fi specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 8-15 iulie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a teritoriului, a precizat ANM.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea ploi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close