Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo 2024 Accuweather pentru litoralul românesc | Evoluţia vremii în staţiuni în această vară

Prognoza meteo 2024 Accuweather pentru litoralul românesc | Evoluţia vremii în staţiuni în această vară

Vremea pe litoral vara 2024. Meteorologii de la Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru litoralul românesc.

Prognoza meteo 2024 Accuweather pentru litoralul românesc | Evoluţia vremii în staţiuni în această vară
Prognoza meteo Accuweather pentru litoralul Românesc | Evoluaţia vremii în staţiuni în această vară
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mai 2024   •   21:00

Pentru vara anului 2024, prognoza meteo pentru litoralul românesc indică un sezon cald, influențat de tranziția de la El Niño la La Niña.

Conform AccuWeather, vara aceasta se așteaptă să fie caracterizată de temperaturi care vor fi mult sub pragul canicular de 35 de grade, vremea având un aspect destul de ciudat, în condițiile încălzirii globale.

Mai exact, aşa cum arată hărțile meteo luna iunie 2024 debutează cu temperaturi generoase, cuprinse între 25-27 grade Celsius.

Perioadele de căldură ar putea fi întrerupte de ploi scurte și furtuni, mai ales la începutul verii​. Precipitațiile vor fi reduse, dar nu sunt excluse ploile de vară scurte și intense, caracteristice acestei perioade.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pe litoral, în stațiuni precum Mamaia, Constanța, Eforie și Vama Veche, vremea va fi în general însorită, ideală pentru turism și activități în aer liber. Brizele marine vor aduce uneori o ușoară răcorire, mai ales pe timpul serii​.

Trendul acestor valori va continua și în luna iulie 2024, a doua lună de vacanță de vară pentru elevi, când temperaturile vor oscila între 25-29 grade Celsius.

Luna august rămâne în plaja temperaturilor de 30 de grade Celsius, după cum relevă estimările meteo ale specialiștilor 

 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close