Potrivit ANM, este cod galben de ceață până la ora 10:00 în județele Covasna, Brașov, Mureș și Sibiu. Județele Galați, Brăila, Ialomița și Teleorman sunt sub cod galben de ceață până la ora 9:30.
De asemenea, și județele Constanța și Tulcea sunt sub avertizare cod galben de ceață, până la ora 9:00.
Local și temporar va fi ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, posibil asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului.
Infotrafic anunţă polei şi vizibilitate redusă din cauza ceții, pe mai multe drumuri din țară
Vizibilitatea scade pe alocuri sub 50 de metri, sâmbătă dimineața, pe mai multe drumuri din țară, din cauza ceții, spun polițiștii rutieri, iar pe DN 29A, județul Botoșani, sunt semnalate depuneri de polei.
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineața, că sunt semnalate depuneri de polei, carosabilul fiind alunecos, pe DN 29A Rădăuți-Darabani, județul Botoșani. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.
Se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Brăila, Constanța, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
De asemenea, condiții de ceață sunt semnalate și pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 142 – 152, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri.
Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil parțial umed, vizibilitatea fiind bună.
Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să evite manevrele periculoase dacă vizibilitatea este diminuată, să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor, să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă își planifică deplasările în zone unde suprafața de rulare este acoperită de gheață, zăpadă sau polei și să se interezeze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice.
De asemenea, șoferii nu trebuie să oprească în mod nejustificat pe benzile de rulare sau pe banda de urgență de pe autostradă.