Antena 3 CNN Meteo Un nou val de aer tropical peste România. Temperaturile resimţite vor trece de 40 de grade 

Un nou val de aer tropical peste România. Temperaturile resimţite vor trece de 40 de grade 

soare canicula getty images
Cele mai noi date primite de la meteorologi arată că vremea se va menţine sufocantă şi în următoarele patru săptămâni. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2024   •   14:05

Un alt val de aer tropical începe să acopere România, iar temperaturile resimţite vor trece iar de 40 de grade Celsius în majoritatea zonelor ţării, potrivit meteorologilor.

În plus, cele mai noi date primite de la meteorologi arată că vremea se va menţine sufocantă şi în următoarele patru săptămâni. 

Începând de mâine, se anunță caniculă în toată țara și, conform informațiilor de la meteorologi, cam toată luna iulie va fi cu astfel de temperaturi atât de ridicate. 

Astăzi, însă, nu va fi chiar atât de caldă. Vremea va fi destul de plăcută, cu maxime de până la 33 de grade.

Se anunță și ploi slabe, local în Maramureș, nordul Moldovei și pe arii restrânse în zonele montane și sub-montane. Vor fi ploi de scurtă durată și destul de slabe ca intensitate. 

Vor fi 26 de grade la Cluj Napoca și Suceava, 27 de grade la Sibiu și Baia Mare, 30 de grade la Timișoara, Oradea și Constanța. 

La mare se anunță o vreme bună, iar la noapte nu mai sunt anunțate ploi. Dacă vor apărea, vor fi pe spații foarte restrânse și la fel slabe din punct de vedere cantitativ.

Temperaturile minime vor fi încadrate cam între 11 și 21 de grade, cu valori ceva mai scăzute în depresiunile intramontane, de 6-7 grade.

Va fi o minimă de 18 grade în Capitală, 21 de grade la Constanța, 12 la Sibiu și cam 10 la Brașov. 

Abia de mâine încălzește mult, vor fi maxime de până la 36-37 de grade Celsius, așadar, caniculă și disconfort termic. 

Şi în București, se anunță o zi foarte frumoasă și plăcută sâmbătă. Vor fi 34 de grade mâine la amiază. În sudul țării tot caniculă, şi vor fi 33 de grade vor fi la Craiova, 29 la Cluj-Napoca și Miercurea Ciuc.

Aceeași temperatură se va înregistra și la Constanța. 

Încheiem weekendul cu caniculă: 35 de grade este maxima prognozată pentru duminică, în București. 

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Potrivit ANM, vremea va fi deosebit de caldă până la începutul lunii august, în întreaga țară.

Prognoza meteo pentru săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Cu excepția extremității de sud-est a țării, unde cantitatea de ploi va fi apropiată de cea normală, precipitațiile vor fi deficitare, mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15.07.2024 – 22.07.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22.07.2024 – 29.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudul teritoriului.

Cantitățile de ploi vor fi în general apropiate de cel normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29.07.2024 – 05.08.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

×
Subiecte în articol: canicula aer tropical
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close