Antena 3 CNN Meteo La Nina decide anul acesta cum va fi iarna în Europa. La ce trebuie să ne așteptăm

La Nina decide anul acesta cum va fi iarna în Europa. La ce trebuie să ne așteptăm

GettyImages-107191741
Iarna 2024/2025 ar putea fi una blândă. Foto: Gettyimages
de R.K.    |    28 Oct 2024   •   19:29

Iarna 2024/2025 în Europa va fi o iarnă mai caldă decât în ​​mod normal cu cantități de zăpadă sub medie, potrivit siteului de prognoză Severe Weather Europe.

Cele mai recente prognoze arată un sistem de înaltă presiune La Niña în Pacificul de Nord și o zonă largă de joasă presiune din Canada în sudul Groenlandei. O zonă puternică de înaltă presiune se extinde din sudul Statelor Unite peste Atlantic și în Europa continentală.

Un astfel de model de presiune împinge curentul în nordul și nord-vestul Statelor Unite. Dar peste Europa, curentul este împins mai spre nord, din cauza zonei de înaltă presiune de peste continent, explică climatologii.

„Privind mai întâi prognoza temperaturii de suprafață pentru Europa, vedem o iarnă mai caldă decât în ​​mod normal pe o mare parte a continentului. La asta ne putem aștepta datorită influenței sistemului de înaltă presiune care se extinde pe întreg continentul, așa cum este prezis de modele”, scrie Severe Weather Europe.

Prognoza precipitațiilor pentru Europa arată un sezon mai uscat din cauza anomaliei de înaltă presiune. Părțile nordice îndepărtate ale continentului prezintă mai multe precipitații decât în ​​mod normal, deoarece se estimează că fluxul de curenți se va deplasa peste această parte. Mai multe precipitații se observă și în sud și sud-est.

Potrivit prognozei speciale de ninsoare din datele ECMWF, în Europă cantitatea de zăpadă va fi sub medie pe întreg continentul, datorită unei zone de înaltă presiune. Mai multe ninsori decât în ​​mod normal sunt prognozate doar în părțile nordice îndepărtate.

×
Etichete: iarnă meteo zapada vreme
Parteneri
x close