Antena 3 CNN Meteo HARTĂ. Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben de caniculă

HARTĂ. Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben de caniculă

ID266865_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
România este cuprinsă de un val de căldură. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2024   •   10:04

Un nou val de căldură cuprinde România. ANM a emis, duminică, două alerte cod galben de caniculă. Una este valabilă duminică pentru partea de sud-vest a României, în timp ce pentru luni, meteorologii au extins atenționarea de caniculă și pentru zona estică și centrală a țării.

Potrivit ANM, duminică temperaturile vor ajunge la 35-36 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. Zonele afectate de căldură sunt Crișana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei. 

De asemenea, precizează ANM, pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Căldura se extinde luni și în alte părți ale României

Pentru ziua de luni, 8 iulie, meteorologii au extins codul galben de canicula la mai multe regiuni. Astfel, temperaturilor vor ajunge la 35-37 de grade Celsius în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. 

Până la sfârșitul săptămânii valul de căldură se va menține și, treptat, va continua să se extindă și să se intensifice ușor în toată țara.

Prognoză specială pentru București

ANM a emis și o prognoză pentru Capitală. Astfel, de duminică și până marți, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Duminică, temperatura maximă va fi de 34...36 de grade, iar luni, de 35...37 de grade. Minima termică va fi de 17...20 de grade.

 

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close