Antena 3 CNN Meteo HARTĂ. Ploi torențiale și vânt puternic în mai multe județe din țară. ANM a emis noi avertizări meteo de vreme rea

HARTĂ. Ploi torențiale și vânt puternic în mai multe județe din țară. ANM a emis noi avertizări meteo de vreme rea

fulgere
ANM a emis, marți dimineață, două coduri galbene de ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului în mai multe zone din țară. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    10 Sep 2024   •   10:00

ANM a emis, marți dimineață, două coduri galbene de ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului în mai multe zone din țară.

Începând de marți, de la ora 10, și până la ora 21, este în vigoare un cod galben de ploi.

În intervalul menționat, temporar va ploua în toată țara. Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

De asemenea, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse însemnate cantitativ. Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

 

Totodată, potrivit meteorologilor, un alt cod galben intră în vigoare marți, de la ora 21, și este valabil până până miercuri, la ora 15.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

×
Subiecte în articol: cod galben furtuni ploi torentiale vant ANM
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close