Antena 3 CNN Meteo HARTĂ Arșița continuă în România: 5 județe sunt sub cod portocaliu și 19 județe sunt cod galben de caniculă

HARTĂ Arșița continuă în România: 5 județe sunt sub cod portocaliu și 19 județe sunt cod galben de caniculă

canicula barbat sticla apa
ANM a emis mai multe coduri de caniculă pentru zilele de miercuri și joi. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    04 Sep 2024   •   10:20

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri mai multe avertizări meteo cod portocaliu de caniculă, care vizează jumătate din județele țării.

Prima avertizare meteo emisă de ANM este de cod portocaliu și este valabilă pe tot parcursul zilei de miercuri, 4 septembrie.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj canicula va persista, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35...37 de grade, iar minimele de 18...22 de grade.

A doua avertizare meteo cod galben este în vigoare pe tot parcursul zilei de miercuri, 4 septembrie.

În Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în jumătatea vestică a Munteniei valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată.

Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32...35 de grade.

Canicula persistă și joi în 8 județe

În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul și vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei, valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi curpinse în general între 33 și 35 de grade.

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close