Antena 3 CNN Meteo Fenomen spectaculos pe cerul României, surprins în județul Caraș-Severin, în timpul codului roșu de furtuni

Fenomen spectaculos pe cerul României, surprins în județul Caraș-Severin, în timpul codului roșu de furtuni

Un fenomen inedit a fost surprins pe cerul României, chiar pe perioada unui Cod roșu de vijelii, ploi torențiale și grindină, în Valeapai, județul Caraș-Severin.

shelf clouds caras severin 29 august 2023
Un fenomen inedit a fost suprins pe cerul României, chiar pe perioada unui Cod roșu de vijelii, ploi torențiale și grindină, în Valeapai, județul Caraș-Severin. Sursa foto: Facebook/ Cata Mirel Photography
de Mia Lungu    |    29 Aug 2023   •   19:49

Mai mulți locuitori din Caraș-Severin au observat și fotografiat un fenomen meteo spectaculos. O formațiune noroasă care a creat niște linii neobișnuite pe cerul României.

Nori de furtună surprinși în fotografii și clipuri video sunt cunoscuți sub numele de Shelf cloud (nori - sertar, formă similară cu cea a unui sertar) sau Cumulonimbus Capillatus Arcus.

Citește și: Cod roșu de vijelii, ploi torențiale și grindină. Zonele vizate de avertizarea meteo imediată de la ANM

Nori Cumulonimbus Arcus se dezvoltă când aerul cald din față are o mișcare ascendentă, lentă, urmând ca aerul rece să se "prăbușească" în spatele benzii formate pe cer. De altfel, acea bandă este zona de contact dintre mișcarea ascendentă a aerului și cea descendentă, din spate.

Acest gen de nori sunt nori denși, înalți, asociați cu furtuni și instabilitate atmosferică.

#codroșu

Posted by Cata Mirel Photography on Tuesday, 29 August 2023

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close