Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță că un ciclon puternic cuprinde România: ”Începând de mâine după-amiază!”

Elena Mateescu anunță că un ciclon puternic cuprinde România: ”Începând de mâine după-amiază!”

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, anunță că vremea se schimbă drastic în România.

elena mateescu prognoza meteo
Elena Mateescu anunță schimbarea radicală a vremii! România, lovită de vijelii de puterea unui uragan Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    20 Mai 2024   •   14:59

Ciclonul care a făcut ravagii în toată Europa ajunge în țara noastră.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în perioada următoare.

”Începând de mâine după amiază, miercuri și joi, vorbim de o instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, caracterizată prin averse care vor avea și caracter torențial și cantități de apă ce pot depăși pe secvențe scurte de timp sau prin acumulare 15-25 l/mp, izolat 30-40 l/mp.

Vor fi și condiții de grindină, de asemenea vântul va avea intensificări susținute pentru că vorbim de viteze la rafală de 55-65 km/h, iar la munte 70-80 de km/h”, a explicat Elena Mateescu.

Temperaturile încep să crească

”Din punct de vedere termic, o vreme în încălzire de la o zi la alta. Mâine contăm pe 20...29 grade Celsius, iar sfârșitul de săptămână este posibil să aducă primele valori de 30 de grade pentru luna mai din acest an.

Și în Capitală avem o vreme în încălzire, pentru că deja de mâine consemnăm temperaturi maxime de 25...27 grade Celsius, dar și aici, de mâine după amiază, este posibil să consemnăm înnorări temporar accentuate care să aducă precipitații.

Și minimele, în întreaga țară, vor fi în creștere. Vorbim de minime între 11 până la 17 grade”, a mai explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Antena 3 CNN. 

Ploi și vijelii în toată țara

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va manifesta în următoarea perioadă prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torențial şi descărcări electrice în Oltenia, Banat şi în Crișana, local în Transilvania şi Maramureș şi izolat în celelalte regiuni.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă în general de 15...20 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp şi vor fi condiții de grindină. 

Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului şi în zona Carpaților Meridionali, unde va atinge viteze în general de peste 60...70 km/h.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ciclon
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close