Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu anunță schimbarea bruscă a vremii în România: ”Primele temperaturi de 30 de grade!”

Elena Mateescu anunță schimbarea bruscă a vremii în România: ”Primele temperaturi de 30 de grade!”

Deși un ciclon puternic va cuprinde România, cu ploi și vijelii în majoritatea zonelor țării, meteorologii anunță primele temperaturi de peste 30 de grade din acest an.

de Laura Dinu    |    21 Mai 2024   •   09:59

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în perioada următoare.

Potrivit meteorologului, ploile vor cuprinde majoritatea zonelor țării mâine și poimâine. 

”Miercuri și joi, vorbim de o instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, caracterizată prin averse care vor avea și caracter torențial și cantități de apă ce pot depăși pe secvențe scurte de timp sau prin acumulare 15-25 l/mp, izolat 30-40 l/mp.

Vor fi și condiții de grindină, de asemenea vântul va avea intensificări susținute pentru că vorbim de viteze la rafală de 55-65 km/h, iar la munte 70-80 de km/h”, a explicat Elena Mateescu.

Primele temperaturi de 30 de grade Celsius

”Din punct de vedere termic, o vreme în încălzire de la o zi la alta. Marți contăm pe 20...29 grade Celsius, iar sfârșitul de săptămână este posibil să aducă primele valori de 30 de grade pentru luna mai din acest an.

Și în Capitală avem o vreme în încălzire, pentru că marți consemnăm temperaturi maxime de 25...27 grade Celsius, dar și aici, este posibil să consemnăm înnorări temporar accentuate care să aducă precipitații.

Și minimele, în întreaga țară, vor fi în creștere. Vorbim de minime între 11 până la 17 grade”, a mai explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Antena 3 CNN. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în jumătatea de nord a teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi ușor sub cel normal pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sud-vestice și deficitare în rest.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în vest, nord și local în centru.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele de deal și de munte.

Prognoza meteo pentru săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Mediile valorile termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice și estice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și estice.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în sudul și estul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în rest.

 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Scrisoarea lăsată în vestiar de jucătorii naționalei, după meciul Euro 2024 cu Olanda
x close