Antena 3 CNN Meteo Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță o nouă schimbare a vremii: ”Temperaturi de până la 20-22 de grade!”

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță o nouă schimbare a vremii: ”Temperaturi de până la 20-22 de grade!”

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat când se răcește vremea în România.

de Laura Dinu    |    02 Aug 2023   •   12:29

”Până în această seară, la ora 20:00, vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben care vizează zona de sud-est a țării, acolo unde vor mai fi prezente fenomenele de instabilitate atmosferică. Vorbim de intensificări ale vântului cu rafale de 55-75 km/h și averse care vor cumula cantități de apă de 20-25 l/mp, izolat peste 30 l/mp. 

Vor mai fi posibile manifestări de instabilitatea atmosferică și în restul Munteniei, Moldova, partea de sud-est a Transilvaniei.

Și totodată astăzi, în sudul și sud-estul țării, vom avea disconfort termic ridicat. Este posibil ca indicele temperatură-umezeală să depășească pragul critic de 80 de unități. Vorbim de temperaturi cuprinse între 31 până la 36 de grade iar mâine, în ziua de 3 august, com avea deja o intensificare a valului de căldură în partea de vest, sud, sud-est a țării, acolo unde va fi caniculă și vom vorbi de temperaturi între 33 până la 37 de grade, indice ITU peste 80 de unități și nu în ultimul rând și minime foarte ridicate pe parcursul nopților, de la 18 până la 25 de grade. 

Ziua de vineri va fi cu siguranță cea mai călduroasă zi din această săptămână, pentru că deja în toate zonele extracarpatice vom însemna valori de 35 până la 40 -41 de grade posibil în sudul extrem. 

Este posibil ca în ziua de sâmbătă să fie de interes în special partea de sud-est, acolo unde vom mai vorbi de temperaturi de peste 35 de grade, până la 38 de grade, și unde canicula va fi prezentă. În timp ce în partea de vest doar 30-32 de grade cel mult. 

Iar duminică, în vestul țării, temperaturi de până la 20-22 de grade și chiar și în sud se va resimți o scădere a valorilor de temperaturi, cel puțin până la 30-31 de grade”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu vremea prognoza meteo
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close