Antena 3 CNN Meteo Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat când scăpăm de ploi și frig în România

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat când scăpăm de ploi și frig în România

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN când scăpăm de frig și cum va fi vremea în perioada următoare.

anm prognoza meteo vremea romania cod galben de ninsori judete din tara
Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat când scăpăm de ploi și frig: ”O ușoară încălzire!” Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    17 Apr 2023   •   14:20

”Săptămâna aceasta, vremea va fi stabilă din punctul de vedere al regimului de precipitații. Vorbim și de o informare meteorologică valabilă până miercuri dimineață, la ora 10:00.

Dacă astăzi vom consemna, în mod deosebit, cantități de apă de 15...20 l/mp, la nivel local 30...40 l/mp, în special în Banat, în Oltenia, în Muntenia, precum și în zona de munte, mâine cu precădere aria precipitațiilor va fi de interes în mod deosebit în partea de sud est a țării, mai ales Muntenia și Dobrogea. Mai mult decât atât, cantitățile de apă vor putea acumula 15...25 l/mp 

Până la sfârșitul acestei săptămâni, temporar va mai ploua, în general moderat cantitativ, și vorbim de ploi în majoritatea regiunilor. 

Citește și: Furtuni cu fulgere, grindină și vijelii! Avertizare meteo de vremea rea pentru toată țara

Din punct de vedere termic ne apropiem de normalul termic din calendar. Dacă astăzi vom consemna temperaturi maxime de până la 18...19 grade, cu 15 grade în Capitală, mâine contăm pe același ecart al valorilor de temperaturi, 19...20 de grade și se pare că acest ecart al valorilor de temperaturi rămâne în același limită până la sfârșitul acestei săptămâni. 

Joi vom avea parte de o ușoară încălzire, cu maxime de 12 până la 20 de grade. 

Și în Capitală vom avea vreme ploioasă, cu valori de temperatură astăzi de cel mult 13...14 grade, vânt cu viteză de până la 35...40 km/h, și nu în ultimul rând minime pe parcursul nopților pozitive, 7...8 grade Celsius. 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu director anm
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close