Antena 3 CNN Meteo Cum va fi vremea mâine, 17 august. Avertizare meteo de la ANM. Hartă

Cum va fi vremea mâine, 17 august. Avertizare meteo de la ANM. Hartă

canicula getty images
Cum va fi vremea mâine, 17 august. Avertizare meteo de la ANM. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    16 Aug 2024   •   14:15

Valul de căldură se extinde, spun meteorologii, iar temperaturile cresc în majoritatea zonelor țării. România se află, în acest moment, sub cod roșu, cod portocaliu și cod galben de caniculă, avertizări care rămân valabile și mâine. 

Codul galben se extinde

Potrivit ANM, sâmbătă, valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării. În centrul și nordul Crișanei, Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei și sud-vestul Dobrogei temperaturile maxime vor fi în general de 34...37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele vor fi de 18...20 de grade.  

În zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării. 

Cod portocaliu de disconfort termic accentuat

Valul de căldură va persista în sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar minimele, de 20...22 de grade, vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod roșu de val de căldură persistent

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade și izolat de 40 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest.

×
Subiecte în articol: cod rosu cod portocaliu cod galben canicula
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close