Antena 3 CNN Meteo Codul roșu de căldură a fost prelungit în România. Aproape toată țara este afectată de valul extrem de caniculă

Codul roșu de căldură a fost prelungit în România. Aproape toată țara este afectată de valul extrem de caniculă

cod rosu.jpeg
Codul roșu de caniculă a fost prelungit. Foto: Captură Meteoblue
de Laura Dinu    |    20 Aug 2024   •   10:06

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul portocaliu de caniculă și a actualizat codul roșu de temperaturi sufocante. 

Potrivit codului roșu, în județele Arad și Bihor valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18...23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Avertizarea cod portocaliu va fi valabilă în nordul Banatului și al Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei.

Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv și în această zonă. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

Potrivit codului galben, valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în sudul Banatului, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Cod roșu și cod galben de caniculă mâine

În jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei și în sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade.

Totodată, în Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, estul Olteniei și Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

Joi și vineri valul de căldură se va menține în regiunile sudice și sud-estice, iar la sfârșitul săptămânii se va extinde din nou în aproape toată țara.

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close