Antena 3 CNN Meteo Codul de vremă extremă a fost extins şi prelungit. Vom avea nopţi tropicale, anunţă ANM

Codul de vremă extremă a fost extins şi prelungit. Vom avea nopţi tropicale, anunţă ANM

canicula getty images
Weekend canicular în aproape toată ţara. Sursa foto: Getty Images
de Milena Niță    |    24 Aug 2024   •   10:10

Codul portocaliu de caniculă a fost extins şi prelungit şi încă un cod galben este în vigoare, astfel că aproape trei sferturi din ţară este vizată de avertizări, a anunţat, sâmbătă, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în perioada 24 august, ora 10 - 26 august, ora 10, sunt în vigoare două coduri de caniculă, portocaliu şi galben. Bucureştiul va fi sub cod portocaliu de vreme extremă.

Coduri de vreme extremă pentru sâmbătă, 24 august

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 august

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

Zone afectate: Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei, Dobrogea continentală

Valul de căldură va persista și se va extinde. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. 

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 august

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București

Valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. 

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade.

Coduri de vreme extremă pentru duminică, 25 august

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 august

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

Zone afectate: nordul și centrul Crișanei, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală

Valul de căldură va persista și va continua să se extindă. În nordul și centrul Crișanei, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. 

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade.

Notă: în zilele următoare valul de căldură va persista.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 25 august

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Zone afectate: Arad, Timiș, Caraș-Severin, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București

Valul de căldură va persista pentru a treisprezecea zi consecutiv. În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București, va fi caniculă. 

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close