Antena 3 CNN Meteo România este lovită în continuare de furtuni: Pagube majore după Codul roșu de vijelii în Defileul Dunării, unde vântul a atins 100 km/h

România este lovită în continuare de furtuni: Pagube majore după Codul roșu de vijelii în Defileul Dunării, unde vântul a atins 100 km/h

Scena de festivități a unui cămin cultural a fost măturată de vânt

România este lovită în continuare de furtuni: Pagube majore după Codul roșu de vijelii în Defileul Dunării, unde vântul a atins 100 km/h
România lovită în continuare de furtuni: Cod Roșu de vijelii în Defileul Dunării. Vântul a suflat cu 100 km/h la rafală
de Ioța Dolici    |    Ioana Mircea    |    12 Iun 2024   •   08:30

Vântul a lovit puternic, marți, în mai multe localități din Defileul Dunării. Rafalele de vânt au atins aproape 100 km/h, provocând pagube semnificative.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș Severin a emis o avertizare cod roșu de vânt, ploaie și grindină în sudul Banatului, vizând localități din vestul și estul Munților Locvei.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea imagini cu pagube produse de furtunile din țară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Avertizarea a inclus Moldova Nouă, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Bozovici, Coronini și Socol pe coasta vestică, precum și localitățile din Depresiunea Almăjului în partea estică a lanțului muntos.

În urma furtunii, pompierii militari din Caraș-Severin au intervenit pentru a degaja o scenă de festivități de la Căminul Cultural din Moldova Nouă, care a fost luată de vânt și prăbușită într-o curte vecină. De asemenea, au scos apa dintr-o curte și au îndepărtat un copac prăbușit peste un autoturism în orașul Moldova Nouă.

Vijelia a durat aproximativ 20 de minute, manifestându-se brusc și retrăgându-se la fel de rapid. Din fericire, nu au fost raportate persoane rănite în urma fenomenelor meteorologice periculoase.

Și pompierii din cadrul ISUJ Vaslui au intervenit pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe carosabil. Din fericire, în urma acestor incidente nu au fost înregistrate victime. 

Astfel, pompierii din Bârlad au intervenit pentru degajarea a doi arbori căzuți pe carosabil, pe bulevardul Republicii și în Zona Gării. 
Pompierii din Vaslui au intervenit pentru degajarea unui copac care a căzut peste un autoturism staționat în apropierea unui bloc de locuințe de pe strada Dimitrie Bolintineanu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Terenuri care costă cât o ceașcă de cafea pe metru pătrat
x close