Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Lista zonelor care sunt vizate de avertizarea meteo

Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Lista zonelor care sunt vizate de avertizarea meteo

Administrația Națională de Meteorologie au emis mai multe avertizări nowcasting

cod galben ploi
Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Lista zonelor care sunt vizate de avertizarea meteo
de Andreea Ştefan    |    07 Iun 2024   •   18:29

Meteorologii ANM au emis avertizări nowcasting cod portocaliu, care vizează mai multe zone ale țării.

Prima avertizare este vizează județul Brașov și este valabilă în intervalul 17:55 - 18:45. 

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, grindină de dimensiuni medii (2-4 cm), descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Localitățile vizate din județul Brașov sunt: Mândra, Șercaia, Comana, Părău, Ticușu.

A doua avertizare vizează județul Bacău și este valabilă în intervalul 18:20 - 19:15. 

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, grindină de dimensiuni medii (2...4 cm), descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie.

Localitățile vizate din județul Bacău sunt: Bacău, Mărgineni, Blăgești, Gârleni, Luizi-Călugăra, Stănișești, Buhoci, Sănduleni, Letea Veche, Parincea, Săucești, Măgura, Racova, Ungureni, Plopana, Hemeiuș, Scorțeni, Negri, Traian, Strugari, Prăjești, Filipeni, Tamași, Odobești, Colonești, Berești-Bistrița, Roșiori, Secuieni, Oncești, Izvoru Berheciului, Itești.

Cupolă de foc peste România. Elena Mateescu: ”Temperaturile ajung la 38 de grade”

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat în exclusivitate la Antena 3 CNN că temperaturile vor depăși pragul de caniculă la începutul săptămânii următoare

”Este posibil să consemnăm, mai ales săptămâna viitoare, cel puțin în prima parte a săptămânii, valori de 37...38°, în special în partea de sud și sud-est a țării, semn că disconfortul termic va fi unul accentuat.

Chiar începând de astăzi, valorile de temperaturi vor fi în creștere.

Astăzi contăm pe un ecart între 27 până la 35°. Deja la ora 11:00 cele mai ridicate valori erau de 30° la Roșiorii de Vede, București, și nu în ultimul rând la Călărași.

În restul zonelor de câmpie și chiar de podiș, consemnăm valori de peste 25...26°, pragul unei zile de vară”, a explicat directorul ANM în exclusivitate la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: cod portocaliu ANM
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close