Antena 3 CNN Meteo HARTĂ. Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi torențiale în jumătate de ţară. Ce județe sunt vizate

HARTĂ. Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi torențiale în jumătate de ţară. Ce județe sunt vizate

Vântul va ajunge la rafale de 70-90 km/h.

furtuna meteo getty images
Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice şi grindină, în jumătate de ţară
de Milena Niță    |    10 Iun 2024   •   10:20

Update 15:31 - O atenţionare ANM nowcasting de vreme rea a fost emisă pentru mai multe zone din judeţele Galaţi şi Vrancea.

Codul galben de vreme rea este valabil până la ora 16:30.

"Valabil de la: 10-06-2024 ora 15:30 până la: 10-06-2024 ora 16:30.

În zona: Județul Galaţi: Munteni, Nicorești, Buciumeni, Poiana;

Județul Vrancea: Adjud, Mărășești, Panciu, Vidra, Păunești, Homocea, Țifești, Bolotești, Ruginești, Vizantea-Livezi, Movilița, Străoane, Câmpuri, Pufești, Răcoasa, Fitionești, Vrâncioaia, Ploscuțeni, Tănăsoaia, Negrilești, Corbița, Boghești, Valea Sării, Bârsești;

Se vor semnala: intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h, descărcări electrice, grindină, local averse care vor acumula 15…20 l/mp", se arată în atenţionarea ANM.

--------------------------

Ştirea iniţială

Un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii puternice şi grindină a fost emis luni de ANM, pentru aproape jumătate de ţară.

Codul de instabilitate atmosferică accentuată cu vijelii şi ploi torenţiale va fi valabil în intervalul 10 iunie, ora 15:00 – 10 iunie, ora 23:00.

"În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70...90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat peste 50 l/mp", se arată în informarea de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

De asemenea, ANM a emis și un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil în intervalul 10 iunie, ora 10:00 - 10 iunie, ora 23:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi spre seară și în prima parte a nopții, local, în sudul Olteniei, în sudul și estul Munteniei, precum și în sudul Moldovei.

 

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close