Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de ploi torențiale. Lista localităților afectate de avertizarea meteo de vreme rea

Cod portocaliu de ploi torențiale. Lista localităților afectate de avertizarea meteo de vreme rea

Cod portocaliu de ploi torențiale. Lista localităților afectate de avertizarea meteo de vreme rea
Cod portocaliu de ploi torențiale. Sursă foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    27 Iun 2024   •   14:32

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de furtuni și vijelii, valabilă astăzi, între orele 14:15 și 15:30. 

În județul Suceava, localitățile Vatra Dornei, Broșteni, Fundu Moldovei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini, Crucea, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei, Coșna, Ciocănești, dar și în județul Neamţ, localitățile Bicaz-Chei, Bicazu Ardelean, Dămuc, Tașca, se vor semnala averse torențiale care vor acumula local 25...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Prognoza meteo pentru săptămâna 24 iunie – 1 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, precum și în extremitatea de sud-vest a teritoriului, iar în rest va fi deficitar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 – 8 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice, sudice și sud-estice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în zona Carpaților Occidentali.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 – 15 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor, au precizat meteorologii.

×
Subiecte în articol: ANM cod portocaliu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vremea extremă face ravagii în Europa
x close