Antena 3 CNN Meteo Cod Galben de ploi torențiale și vijelii, în aproape jumătate de țară. Lista județelor afectate

Cod Galben de ploi torențiale și vijelii, în aproape jumătate de țară. Lista județelor afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de ploi și vijelii pentru aproape jumătate din țară. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

de Ioana Mircea    |    22 Mai 2024   •   10:16

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis un Cod Galben de ploi și vijelii care a intrat în vigoare de astăzi, de la ora 10.00 și va fi valabil până mâine la ora 10.00, în aproape jumătate din țară.

În Oltenia, Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

Mai exact, de acest Cod Galben sunt afectate județele Bihor, Sălaj, Cluj, Arad, Alba, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Dâmbovița.

Meteorologii precizează, de asemenea că manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni ale țării, dar pe arii restrânse.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close