Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ploi și vijelii în județul Constanța. Zonele vizate de atenționarea nowcasting

Cod galben de ploi și vijelii în județul Constanța. Zonele vizate de atenționarea nowcasting

ID227515_INQUAM_Photos_Alex Nicodim_
Cod galben de ploi și vijelii în județul Constanța | Sursă foto: INQUAM Photos/Alex Nicodim
de Roxana Mihăiescu    |    04 Aug 2024   •   19:22

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, atenţionare nowcasting Cod galben de ploi şi vijelii, valabilă în mai multe localități din județul Constanța.

Potrivit prognozei meteo, în intervalul orar 19:10-20:30, se vor semnala averse torențiale care vor acumula 15…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

Sunt vizate localitățile:  23 August, Adamclisi, Agigea, Albești, Aliman, Amzacea, Băneasa, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciocârlia, Cobadin, Comana, Costinești, Cumpăna, Dobromir, Eforie, Independența, Ion Corvin, Limanu, Lipnița, Mangalia, Medgidia, Mereni, Murfatlar, Negru Vodă, Oltina, Ostrov, Ovidiu, Pecineaga, Poarta Albă, Techirghiol, Topraisar, Tuzla, Valu lui Traian.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Cum va arăta vremea în zilele următoare

Potrivit ANM, luni și marți temperaturile vor fi mai scăzute.

„Luni și marți temperaturile vor fi rezonabile, chiar răcoare prin partea de nord, unde vom avea maxime de 25 de grade Celsius, iar în sud va fi ceva mai cald, dar nu mai trecem de 32-33 de grade Celsius. De miercuri încolo, însă, de la o zi la alta se va încălzi”, a explicat meteorologul Robert Manta, în direct la Antena 3 CNN.

Weekend-ul viitor va fi din nou caniculă.

„Vom ajunge către weekend la valori de 35-37 de grade Celsius și poate debuta un un nou val de căldură, dar care nu pare deosebit de intens în acest moment”, a mai adăugat Robert Manta, meteorolog ANM.

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close