Antena 3 CNN Meteo Cod galben de furtuni puternice în 6 județe. ANM anunță temperaturi de foc în toată țara. HARTA zonelor vizate

Cod galben de furtuni puternice în 6 județe. ANM anunță temperaturi de foc în toată țara. HARTA zonelor vizate

Captur? de ecran 2024-08-26 100443
Cod galben de ploi și vijelii în 6 județe. Toată țara e afectată de caniculă. Foto Getty Images
de Ioana Coman    |    26 Aug 2024   •   10:06

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi și vijelii valabilă luni și marți în șase județe. În acest timp, aproape toată țara, cu excepția a trei județe, se află sub cod portocaliu și galben de caniculă. Valul de căldură va persista și marți, inclusiv în București.

Cod galben de ploi și vijelii

De luni, ora 18.00 și până marți, ora 10.00, local în zona Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi începând cu orele după-amiezii, local în zonele montane și pe arii restrânse în centru, sud și est.

Cod portocaliu de caniculă, luni

Valul de căldură va persista pentru a paisprezecea zi consecutiv. În județele Maramureș, Sălaj,  Cluj, Alba, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman,  Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și municipiul București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași și  Botoșani va fi caniculă. 

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va  depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod galben de caniculă, luni

Valul de căldură va persista și va continua să se extindă. În centrul Transilvaniei, vestul Moldovei,  nordul Olteniei și al Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime  vor fi în general de 34...36 de grade.

Cod galben de caniculă, marți

Valul de căldură va persista în nordul Banatului, sudul Crișanei și al Olteniei și în sud-vestul și 
centrul Munteniei, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperaturăumezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. 

Temperaturile maxime vor fi în general de  34...35 de grade.

Pe parcursul zilei de marți, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse, 
descărcări electrice și intensificări ale vântului în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

×
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close