Furtuna a făcut ravagii în București unde a plouat cu grindină, iar vântul a pus la pământ mai mulți copaci.
Pe timpul furtunii, pompierii au avut peste 20 de intervenții la copaci căzuți atât pe carosabil, cât și pe autoturisme.
A plouat puternic și în Ilfov, iar traficul aerian de pe Aeroportul Henri Coandă a fost afectat. Trei avioane cu destinația Hamburg, Malta și Alicante au rămas la sol.
În Buzău grindina uriașă a acoperit străzile după ce meteorologii au emis un cod roșu de ploi și vânt puternic pentru mai multe localități.
În județul Prahova, mai multe străzi au fost inundate iar traficul a fost paralizat ore în şir.
Și la Brașov furtuna a creat probleme. Un copac a căzut pe poarta unui spital. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.
Furtuna a distrus zeci de kilometri de drumuri comunale și în orașul maramureșean Borșa iar mai multe curți au fost complet inundate.
La Arad, canalizarea nu a mai putut face față șuvoaielor iar străzile s-au transformat în lacuri.
Probleme au fost şi pe Transalpina după ce șoseaua a fost acoperită de bolovani și copaci căzuți.
În Hunedoara, pompierii au fost nevoiți să intervină după ce mai mulți copaci au fost doborâți de vânt.
Cod galben și portocaliu de caniculă, dar și de instabilitate atmosferică accentuată
Astăzi, meteorologii anunță caniculă și disconfort termic pe parcursul întregii zile pentru mai multe județe din sud-estul țării, unde temperatura la amiază ar putea urca până la 36 de grade Celsius.
Pe de altă parte, meteorologii au prelungit ieri cele două coduri de instabilitate atmosferică accentuată.
Astfel potrivit avertizării cod galben, până la ora 10:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.
Potrivit avertizării cod portocaliu, tot până la ora 10:00, în nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60...80 l/mp.