Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice pentru următoarele zile

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice pentru următoarele zile

Meteorologii au emis joi o avertizare Cod galben de ploi, însoțite de descărcări electrice și vijelii, valabilă în 15 județe din țară. De joi seara, alte șase județe vor fi sub avertizare de ploi abundente până vineri la prânz.

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice pentru următoarele zile
de Laura Dinu    |    17 Iun 2021   •   10:32

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de joi (17 iunie) în Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumătatea de sud a Crișanei și a Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Sunt vizate județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vâlcea, Argeș, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în sud-estul teritoriului.

Cod galben valabil până vineri

Începând de joi, ora 21.00, intră în vigoare o nouă avertizare Cod galben de ploi abundente însoțite de descărcări electrice. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Aceasta avertizare, în vigoare până vineri, la ora 12.00, este valabilă pentru județele Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Ploi torențiale până duminică

De vineri, de la ora 12.00, va intra în vigoare o informare meteorologică, valabilă în toată țara, de ploi însemnate și instabilitate atmosferică. Aceasta va fi valabilă până duminică, la ora 22.00.

×
Subiecte în articol: cod galben
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close